YOGA


Yoga is een eeuwenoud systeem om evenwicht te brengen in lichaam en geest en om de gezondheid te bevorderen. Hierdoor kom je beter in balans met jezelf en met je omgeving.
Fysiek zorgt yogabeoefening voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien. Door yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, ook mentaal en emotioneel komt er meer energie en ruimte vrij.  
Uiteindelijk gaat yoga over bewustwording en neemt daarin het lichaam als uitgangspunt. Door met aandacht het lichaam te voelen en te oefenen vergroot je het innerlijke bewustzijn. Je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen en leert signalen zoals stress en vermoeidheid eerder herkennen. Een beter contact met jezelf helpt je om met meer aandacht en plezier in het leven te staan.


Er is veel over yoga te vertellen maar als je wilt weten wat het voor je kan betekenen, heb je alleen wat aan de eigen ervaring. Om met Swami Sivananda te spreken: ‘Een ons praktijk is meer waard dan tonnen theorie’.


Lesopbouw

De lessen worden zorgvuldig opgebouwd met aandacht voor losmaakoefeningen, asana’s (yogahoudingen), ademoefeningen en meditatie. Iedere les wordt afgesloten met een diepe ontspanning.

De lessen vinden plaats in een sfeer van rust en aandacht en zonder prestatiegerichtheid. Er wordt het hele jaar door lesgegeven, met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen. Instroom is op elk gewenst moment mogelijk.


Benodigdheden voor de les

Kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen, een handdoek/badlaken om op je matje te leggen en eventueel een doek om over je heen te leggen bij de eindontspanning.